Rosor
Rosor används i vin-sammanhang för att indikera kvaliteten på druvorna. De plockas och analyseras först för att avgöra om de är mogna nog att skörda. Rosorna ger också en indikation på hur länge druvorna har varit på vinstocken.
Frågor och svar om Rosor:
Vilka typer av viner kan ha smaker av rosor?
Rosor kan ge smaker till både röda och vita viner, men är vanligare i vita viner som exempelvis u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/gewurztraminer/u0022u003eGewürztraminer u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRieslingu003c/au003e.
Vilka egenskaper har viner med smaker av rosor?
Viner med smaker av rosor kan ha en blommig, parfymerad och sötaktig smakprofil.
Vilken mat kan man matcha med viner som har smaker av rosor?
Viner med smaker av rosor passar bra till maträtter med asiatiskt ursprung, exempelvis kinesisk, thailändsk eller vietnamesisk mat. De passar även bra till kryddiga och smakrika rätter som indisk curry eller mexikansk mat.