Plommon
Plommon kan ge en söt och fruktig smak till vissa viner, särskilt röda viner. Det kan också bidra till en mjukare och mer rundad känsla i munnen. Men det är inte alltid en självklar ingrediens i vin, det beror på vinets stil och druvsort.
Frågor och svar om Plommon:
Vilken typ av vin passar bra med plommonsmaker?
Generellt sett passar röda viner som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/merlot/u0022u003eMerlotu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003eSyrah u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/zinfandel/u0022u003eZinfandel u003c/au003ebra med plommonsmaker.
Kan man använda plommon i vinframställning?
Ja, plommon kan användas för att göra vin, särskilt i form av dessertviner såsom tyska Trockenbeerenauslese-viner.
Vilka andra smaker kan kombineras med plommon i vin?
Plommonsmaker kan kombineras med andra fruktiga smaker som hallon och körsbär, samt kryddiga smaker som kanel och vanilj.