Pastill

Pastill är ett ord som används för att beskriva smaken av vinet. Det kan betyda att vinet har en fruktig smak med inslag av bär och kanske en liten hint av kryddor. Pastill är ett positivt ord som oftast används för att beskriva ett gott vin.

Frågor och svar om Pastill:

Vad är en pastill i vin-sammanhang?

En pastill är en liten tablett av kol eller annat material som används för att rena eller filtrera vinet.

Vilken funktion har en pastill i vin-sammanhang?

En pastill används för att ta bort oönskade smaker eller lukt från vinet, såsom korksmak eller andra defekter.

Hur använder man en pastill i vin-sammanhang?

En pastill placeras i vinet och får sedan stå och verka i en viss tid, vanligtvis mellan 15 och 30 minuter. Sedan tas pastillen bort och vinet kan serveras.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.