Lätt vin

Lätt vin i vin-sammanhang beskriver en vin med en lätt kropp, det vill säga ett vin som inte är tungt eller fylligt i munnen. Det kan ha en lägre alkoholhalt och en lättare smakprofil, med mindre intensiva smaker. Ett lätt vin är vanligtvis enklare att dricka och passar ofta bra till maträtter med milda smaker.

Frågor och svar om Lätt vin:

Vad betyder u0022lätt vinu0022 i vin-sammanhang?

Lätt vin i vin-sammanhang beskriver en vin med en lätt kropp, det vill säga ett vin som inte är tungt eller fylligt i munnen.

Vilka typer av viner kan vara lättare i kroppen?

Typiskt sett är vita viner och roséviner lättare i kroppen än röda viner. Men även inom rödvin kan det finnas lättare varianter, som exempelvisu003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-noir/u0022u003e Pinot Noiru003c/au003e.

Vilken mat kan passa till ett lätt vin?

Ett lätt vin passar ofta bra till maträtter med milda smaker, som exempelvis sallader, fisk och skaldjur eller pasta med lättare såser. Det kan också fungera som en fördrink eller ett lättare vin att dricka på egen hand.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.