Lättvin

I vin-sammanhang används inte termen “lättvin”, utan snarare “lätta viner” för att beskriva viner med låg alkoholhalt, oftast under 10%. Dessa viner kan vara spritsiga, fruktiga eller torra, men är kända för att vara friska, lätta och lättdruckna.

Frågor och svar om Lättvin:

Vad betyder u0022lätta vineru0022 i vin-sammanhang?

Lätta viner i vin-sammanhang beskriver viner med låg alkoholhalt, oftast under 10%.

Vilka typer av lätta viner finns det?

Lätta viner kan vara både spritsiga, fruktiga eller torra, men är kända för att vara friska, lätta och lättdruckna. Exempel på lätta viner är u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRieslingu003c/au003e, Moscato, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chenin-blanc/u0022u003eChenin Blancu003c/au003e och u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-grigio/u0022u003ePinot Grigiou003c/au003e.

Vilken mat kan passa till lätta viner?

Lätta viner passar ofta bra till maträtter med milda smaker, som exempelvis sallader, fisk och skaldjur eller pasta med lättare såser. De kan också fungera som en fördrink eller ett lättare vin att dricka på egen hand.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.