Gröna äpplen

Gröna äpplen i vin-sammanhang beskriver en syrlig och frisk smakton som påminner om smaken av just gröna äpplen. Det är en vanlig smak i många vita viner, särskilt de som har högre syrahalt, som exempelvis Riesling och Pinot Grigio.

Frågor och svar om Gröna äpplen:

Vad betyder u0022gröna äpplenu0022 i vin-sammanhang?

Gröna äpplen i vin-sammanhang beskriver en syrlig och frisk smakton som påminner om smaken av just gröna äpplen.

Vilka viner kan ha smaken av gröna äpplen?

u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRiesling u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-grigio/u0022u003ePinot Grigiou003c/au003e är exempel på viner som ofta har en smak av gröna äpplen. Även viner som är högre i syrahalt, som exempelvis u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e, kan ha en subtil smak av gröna äpplen.

Varför kan viner ha smaken av gröna äpplen?

Smaken av gröna äpplen kan komma från druvans naturliga syrahalt, och kan också påverkas av odlingsförhållanden och vinmakningstekniker. Syran i vinet kan också förstärkas av en kall jäsningstemperatur under vinmakningsprocessen.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.