Kerner

Kerner-druvan är en spännande tysk druva som ger friska och fruktiga viner med en subtil aromatisk karaktär. Denna druva är relativt ny på den internationella vinmarknaden, men har snabbt blivit populär på grund av sin unika smak och mångsidighet. I denna artikel kommer vi att utforska mer om Kerner-druvan, dess ursprung och smakprofil samt vilken mat som passar bäst med dessa viner.

Kerner-druvan är en korsning mellan Riesling och Trollinger och skapades i Tyskland på 1960-talet. Denna druva fick sitt namn efter den tyske poeten och musikern Justinus Kerner. Druvan är vanligast i Tyskland, men odlas också i Österrike, Schweiz och Norditalien.

Kerner-viners smakprofil

Viner gjorda på Kerner-druvan är kända för sin friska och fruktiga smakprofil. De är vanligtvis torra eller halvtorra med en subtil aromatisk karaktär av blommor och citrus. Kerner-viner har en hög syrahalt och en medelhög alkoholhalt, vilket ger dem en frisk och uppfriskande karaktär.

Kända vinregioner för Kerner-druvan

Kerner-druvan odlas främst i Tyskland, där den är mest känd i regionerna Pfalz, Baden och Württemberg. Denna druva odlas också i Österrike under namnet “Lindaunis” och i Schweiz under namnet “Weißer Herold”. I Italien är Kerner-druvan vanligast i Alto Adige-regionen.

Mat som passar väl med Kerner-viner

Kerner-viner passar bra med rätter som är lätta och friska, som sallader, fisk och skaldjur. Dessa viner fungerar också bra med ljust kött och grönsaker, samt med färskostar och mjuka ostar.

Trender inom produktion av Kerner-viner

Trenden inom produktion av Kerner-viner är att göra moderna och fruktiga viner med subtila smaker och aromer. Vinmakare använder moderna tekniker, såsom kall jäsning och kort macerationstid, för att bevara de subtila smakerna och aromerna i druvan. Dessutom är det en ökande trend att producera hållbara viner, och Kerner-druvan är en druva som trivs i kalla klimat, vilket gör den lämplig för hållbar produktion.

För tips om vingårdar att besöka som gör bra Kerner, vänligen läs mer på vinturism sidan Winetourism.com.

Andra intressanta artiklar om Kerner

Frågor och svar om Kerner

Vilken typ av vin är Kerner vanligtvis använd för att producera?

Kerner-druvan används vanligtvis för att producera vita viner, både torra och halvtorra.

Vilka är de primära smakerna i Kerner-viner?

Kerner-viner är vanligtvis fruktiga med smaker av aprikos, päron, gröna äpplen och citrusfrukter.

Vilka vinregioner är kända för att producera Kerner-viner?

Kerner odlas främst i Tyskland, Österrike och Norditalien, särskilt i regionen Alto Adige i Sydtyrolen.

Vilken typ av mat passar väl med Kerner-viner?

Kerner-viner passar utmärkt med fisk- och skaldjursrätter, särskilt med ljusa såser och kryddiga tillbehör. De fungerar också väl med asiatisk mat och lätta sommarrätter.

Vad är den senaste trenden inom produktion av Kerner-viner?

Den senaste trenden inom produktion av Kerner-viner är att göra moderna och fruktiga viner med subtila smaker och aromer. Vinmakare använder moderna tekniker, såsom kall jäsning och kort macerationstid, för att bevara de subtila smakerna och aromerna i druvan. Dessutom är det en ökande trend att producera hållbara viner, vilket innebär att allt fler vinmakare arbetar mot att producera miljövänliga Kerner-viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy