Vill du att familjen ska äta lite mer grönt? Varför inte smyga in en läcker vego-Jansson och undan för undan och börja med sidorätterna? Lyckas du att göra dessa riktigt goda, så har du vunnit halva matchen. Men det finns mängder av alternativ recept och vi har jämfört vinjournalens vego-Jansson och tycker att det är den bästa Jansson som du kan göra om du vill slippa ansjovisen för det tar de salta soltorkade tomaterna hand om! Riktigt, riktigt gott! Vi tar den med en öl!

Gör dig redo för en äkta engelsk Bitter och prova ett nylanserat öl!

Bantam Best (SB 1448) från Ainsty Ales Brewery i Yorkshire, 22:90 kr

A real Ýorkshire Brew, som engelsmännen skulle säga. Det är en Best eller Special Bitter Ale men ingen Strong Bitter utan den har en alkoholhalt på 4,2% och som alla moderna Bitter Ales är detta en mjuk och fruktig bärnstensfärgad öl, med inslag av gott bröd och lite nötter och där man känner en markant ton av humle och en torr ton av hops. Tydlig beska i klunken.

I glaset finns en fin mousse på denna maltiga medelfylliga öl med smaker söta aprikoser och apelsin, av lite örter och god karamellig chokladton. En prisvärd Bitter som är riktigt god. På det lilla hantverksbyggeriet Ainsty Ales Brewery and Taproom jobbar man i ett sammansvetsat och entusiastiskt team och bryggeriet ägs av en före detta polisman sedan några år tillbaka. Tillsammans har man redan skapat sig ett namn för att ha en och annan smaskig öl som fått utmärkelser av Society of Independent Brewers. AinstyAles Brewery gör bland annat ales, stout, lagers, IPA.

Sveriges godaste Vego-Jansson

  • 700 g mjölig potatis
  • 2 gula lökar
  • 3 dl sojagrädde iMat
  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 8 inlagda soltorkade tomater samt lite spad
  • 8 stora kapris på burk
  • 0,5 dl panko
  • rejäl klick mjölfritt smör
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 220 grader.

Förbered:
Skala potatisen och skär i fina strimlor. Skär de inlagda tomaterna (alltså ej torra!) tunt på längden.

Skär av svansarna på den stora kaprisen.

Skiva löken tunt och stek den mjuk och genomskinlig.

Varva nu potatis, lök, tomater, kapris i en ugnsfast form. Salta och peppra.

Blanda mandelmjölk, vego-grädden och 3 msk spad från tomaterna och häll över alltihop.

Avsluta med att strö panko på toppen och sätt i ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka. Inte klar? Lägg på lite folie så den inte blir bränd så kan du steka på lite till. 

Fler vegetariska recept med vinförslag hittar du här: 

Vinjournalen.se rekomenderar

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Artikel:4128Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionBordeauxÅrgång2019Druvor80% Sémillon, 20% Sauvignon BlancAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy