För att kunna göra detta måste jorden på en ekologisk vingård vara extremt välbalanserad och välmående. Det krävs mycket hårt arbete och dedikation för att uppnå detta på ett ekologiskt sätt, vilket är orsaken till att ekologiska viner är lite dyrare. För att jordarna ska må bra plogas de ofta och gödslas rikligt med ekologisk kompost.

Man skyddar mot sjukdomar och skadedjur genom att:

  • Plantera andra plantor tillsammans med vinrankorna.
  • Introducera insekter och andra djur på vingården.
  • Täcka över plantorna för att bevara fukten i marken för att behöva vattna mer sällan.

Det enklaste sättet att bli av med ohyran kan tyckas vara att bespruta plantorna med kemikalier, men faktum är att introducera ohyrans naturliga fiender har visat sig vara ännu effektivare. Vissa må attackera vinrankorna, men den biologiska mångfalden skapar en mycket stabilare och mer välmående växtmiljö.

Många vinmakare har gått från ekologisk vinodling till ett helt ekologiskt jordbruk. Andra går så långt att de använder biodynamiska jordbruksmetoder som utgår ifrån månens faser i alla delar av att plantera, odla, skörda och framställa vinerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy