För Systembolaget betyder ekologiskt och biodynamiskt odlat vin i princip högkvalitativt vin. Med det inte sagt att det fortfarande inte finns högkvalitativa viner utan den ekologiska märkningen. Enligt Systembolaget finns det en del prestigefulla vingårdar i kända vindistrikt som ställer sig tveksamma till att visa upp certifieringen då en del konsumenter kan uppfatta de ekologiskt odlade vinerna som sämre eller ”alternativa”. Dessa fördomar är dock på väg att utrotas i takt med att allt fler köper ekologiskt.

Systembolaget är alltså positivt inställda till ekologiskt odlade viner, men kan bara påverka till viss del. Utbudet styrs naturligtvis av efterfrågan, men man uppmanar också vinproducenter att arbeta på ett klimatmedvetet sätt. Till exempel så uppmuntras samordning av transporter till Systembolagets butiker. Alla förpackningar som säljs är också återvinningsbara, men mycket mer än så kan man inte göra då det är upp till varje vinproducent att besluta om den egna tillverkningen. Det är framför allt konsumenterna som kan påverka genom att välja ekologiskt odlade viner framför andra, och då är Systembolaget inte sena med att fortsätta utöka det ekologiska utbudet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy