Hem » Ekologiskt viner » Ekologiskt vintips: Bonterra chardonnay

Ekologiskt vintips: Bonterra chardonnay

26_itemthemeimage_4743-jpg

Karaktären kan beskrivas som fruktig med inslag av fat, gula äpplen, tropiska frukter, smör och nötter med en perfekt frisk syra. Vinet serveras vid 8-10 grader och passar utmärkt till fisk, skaldjur och rätter av ljust kött.

Bonterra vingårdar i Kaliforniska Mendocino County har producerat vin från 100 % ekologiskt odlade druvor sedan 1993. Alla odlingsmetoder är ekologiskt certifierade och vinerna är producerade med naturens egen kapacitet i åtanke. Bob och Jeff, som är ansvariga för vinifieringsprocessen på Bonterra vingårdar, anser att ju mer naturliga och friska druvorna är, desto godare och smakrikare blir vinet. Deras chardonnay är ett utmärkt exempel på att detta ekologiska tankesätt kan ge mycket framgångsrika viner.
Förutom ekologiska tillämpas även biodynamiska odlingsmetoder på Bonaterra vingårdar. Dessa ses som ett komplement till ekologisk odling, snarare än en ersättning. Baserade på uråldriga odlingsmetoder ser man vingården och dess jord som en enda levande organism. Biologisk mångfald och aktivitet i jorden främjas genom minimal mänsklig och konstgjord påverkan.

Mendocino County är ett optimalt läge för vinodling, vilket förstås också påverkar slutprodukten. De varma, torra somrarna och den rika jordmånen gör det enkelt att odla ekologiskt. Ett bevis på detta är att en relativt stor del, runt en fjärdedel, av alla druvor i Mendocino County odlas ekologiskt.
Sammanfattningsvis är Bonterra chardonnay ett mycket bra alternativ för dig som letar efter ett vitt vin som är:

  • Ekologiskt odlat
  • Torrt
  • Fruktigt
  • Smakrikt
  • Prisvärt

Frågor och svar:

Vilken karaktär har Bonterra chardonnay?

Karaktären kan beskrivas som fruktig med inslag av fat, gula äpplen, tropiska frukter, smör och nötter med en perfekt frisk syra.

Vilken temperatur ska Bonterra chardonnay serveras vid?

Vinet serveras vid 8-10 grader.

Vilka rätter passar Bonterra chardonnay till?

Vinet passar utmärkt till fisk, skaldjur och rätter av ljust kött.

Vilka odlingsmetoder används på Bonterra vingårdar?

Alla odlingsmetoder är ekologiskt certifierade och biodynamiska odlingsmetoder används som ett komplement till ekologisk odling.

Varför är Mendocino County ett optimalt läge för vinodling?

De varma, torra somrarna och den rika jordmånen gör det enkelt att odla ekologiskt, vilket är bevisat genom att en fjärdedel av alla druvor i Mendocino County odlas ekologiskt.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.