Vita viner från Kastilien Leon

En komplett och uppdaterad vinguide för Vitt vin från Kastilien-León

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Kastilien-León är en spännande vinregion i Spanien. Vår vinguide om Vitt vin från Kastilien-León hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Kastilien-León viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Kastilien-León Vita viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita viner från Kastilien-León.

Filter

Filters

 

Alla Vita Viner från Kastilien Leon

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Kastilien-León

Vita Viner från Kastilien Leon

Kastilien Leon är en region i norra Spanien som är känd för sina vinproducenter. Regionen har fem olika vinområden, varav Ribera del Duero och Bierzo är de mest kända. Här odlas huvudsakligen röda druvsorter som Tempranillo och Mencía, men även vita druvsorter som Verdejo och Palomino finns i mindre mängder.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Kastilien Leon

Vanliga frågor om Vita Viner från Kastilien Leon
 • Vilka är de vanligaste druvsorterna för tillverkning av vitt vin från Kastilien-León, Spanien?

  De vanligaste druvsorterna för tillverkning av vitt vin från Kastilien-León, Spanien inkluderar Verdejo, Albillo och Viura.

 • Vilken är den typiska smakprofilen för vitt vin från Kastilien-León, Spanien?

  Vitt vin från Kastilien-León, Spanien har ofta en frisk och fruktig smakprofil med toner av citrusfrukter, vita blommor och ibland en lätt mineralitet.

 • Vilken är den mest kända appellationen för vitt vin från Kastilien-León, Spanien?

  Den mest kända appellationen för vitt vin från Kastilien-León, Spanien är "Rueda", som är känt för sina högkvalitativa viner gjorda på Verdejo-druvan.

 • Hur serveras vitt vin från Kastilien-León, Spanien?

  Vitt vin från Kastilien-León, Spanien serveras bäst väl kyld vid en temperatur på ca 8-10 grader Celsius och är utmärkt att njuta av som aperitif eller tillsammans med skaldjur och fiskrätter.

 • Vilka är några av de framstående producenterna av vitt vin från Kastilien-León, Spanien?

  Några framstående producenter av vitt vin från Kastilien-León, Spanien inkluderar Bodegas Naia, Bodegas Menade och Bodegas José Pariente.