Hem » Vin Tips » Sydamerikas bästa rödviner kommer ifrån Argentina

Sydamerikas bästa rödviner kommer ifrån Argentina

Malbec-druvan är mörkt lila i färgen och har använts för att framställa en rad olika sorters viner sedan importen från Frankrike i mitten av 1800-talet. Malbec-viner är ett av de populäraste röda vinerna från Argentina, men de tillverkar också utmärkta Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Merlot-viner.

De bästa röda vinerna från Argentina:

  • 2004 Ernesto Catena Selections Tahuan Cabernet Sauvignon
  • 2006 O. Fournier Urban Uco Malbec
  • 2007 Finca La Linda Tempranillo
  • 2007 Trumpeter Malbec-Syrah
  • 2007 Alamos Bonarda

Under många år led de argentinska vinbolagen av den svåra fattigdomen och kontrollerande styret i landet. När regeringen ändrades gjorde vinmarknaden det också. Då fick investerare från USA och Europa upp intresset för de viner som produceras här. Det ökade intresset och de pengar det förde med sig ledde till stora förbättringar i kvaliteten av både röda och vita viner.

Bilden av röda viner från Argentina tog under många år skada av de lågbudgetviner som såldes på stormarknader runt om i världen. Men de är långt ifrån de enda sortens viner som produceras här. Det finns många viner av hög kvalitet som framställs här. Några av dem finns med på vår lista av de bästa argentinska rödvinerna.

Frågor och svar:

Vilken druva används främst för att framställa röda viner i Argentina?

Malbec-druvan används främst för att framställa röda viner i Argentina.

Vilka andra röda druvsorter produceras också i Argentina?

Förutom Malbec produceras också Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Merlot-viner i Argentina.

Vilka är några av de bästa röda vinerna från Argentina?

Några av de bästa röda vinerna från Argentina inkluderar 2004 Ernesto Catena Selections Tahuan Cabernet Sauvignon, 2006 O. Fournier Urban Uco Malbec, 2007 Finca La Linda Tempranillo, 2007 Trumpeter Malbec-Syrah och 2007 Alamos Bonarda.

Hur har vinmarknaden i Argentina förändrats de senaste åren?

Efter en förändring i regeringen har intresset för argentinska viner ökat, vilket har lockat investerare från USA och Europa. Detta har lett till förbättringar i kvaliteten av både röda och vita viner.

Har bilden av argentinska röda viner förbättrats?

Ja, tidigare skadades bilden av argentinska röda viner av de lågbudgetviner som såldes på stormarknader. Men det finns nu många viner av hög kvalitet som produceras i Argentina och som har bidragit till att förbättra bilden av argentinska röda viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.