Malbec-druvan är mörkt lila i färgen och har använts för att framställa en rad olika sorters viner sedan importen från Frankrike i mitten av 1800-talet. Malbec-viner är ett av de populäraste röda vinerna från Argentina, men de tillverkar också utmärkta Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Merlot-viner.

De bästa röda vinerna från Argentina:

  • 2004 Ernesto Catena Selections Tahuan Cabernet Sauvignon
  • 2006 O. Fournier Urban Uco Malbec
  • 2007 Finca La Linda Tempranillo
  • 2007 Trumpeter Malbec-Syrah
  • 2007 Alamos Bonarda

Under många år led de argentinska vinbolagen av den svåra fattigdomen och kontrollerande styret i landet. När regeringen ändrades gjorde vinmarknaden det också. Då fick investerare från USA och Europa upp intresset för de viner som produceras här. Det ökade intresset och de pengar det förde med sig ledde till stora förbättringar i kvaliteten av både röda och vita viner.

Bilden av röda viner från Argentina tog under många år skada av de lågbudgetviner som såldes på stormarknader runt om i världen. Men de är långt ifrån de enda sortens viner som produceras här. Det finns många viner av hög kvalitet som framställs här. Några av dem finns med på vår lista av de bästa argentinska rödvinerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy