Finns det någon tidpunkt som är den optimala för att prova mousserande rödvin så är det nu. Intresset, populariteten och kvaliteten har precis börjat stiga, medan priserna fortfarande ligger väldigt lågt. Ta tillfället i akt och lär dig grunderna om de tre huvudtyperna av röda mousserande viner:

  • Lambrusco
  • Brachetto d’Acqui
  • Mousserande Shiraz

Lambrusco kommer från Emilia Romagna i Italien och finns i olika tappningar – allt från sött till torrt med smaker som jordgubb, rabarber och blåbär. Färgen varierar också och kan gå från genomskinligt ljusröd till heltäckande mörklila. Är flaskan märkt med secco betyder det att vinet är torrt, semisecco betyder halvtorrt och är du ute efter ett sött vin bör du leta efter ordet dolce.

Brachetto d’Acqui härstammar från italienska Piedmont och är främst känd för att den passar mycket bra att dricka tillsammans med choklad. Den är relativt låg i alkohol, rik på sötma och innehåller smaker som rosor, kryddor, björnbär, hallon och körsbär.

Är du sugen på ett vin med smaker som björnbär, peppar, tobak och lakrits kan det vara en mousserande Shiraz du letar efter. Denna typ kommer från Australien och dricks ofta till brunch eller på grillfesten. Med en relativt hög alkoholhalt, medelfyllighet, medelsyra och medeltorrhet är det ett väldigt balanserat vin som också är billigt på grund av den massproducering som äger rum i Australien.

Frågor och svar

Finns det mousserande rödvin?

Ja. Det finns flera typer av mousserade rödvin som är väl värt att testa. Intresset, populariteten och kvaliteten har precis börjat stiga, medan priserna fortfarande ligger väldigt lågt, så ta tillfället i akt och prova ett nytt spännande vin.

Var kan man köpa rödvins bubbel?

Du kan köpa rött mousserande vin systembolaget eller online. Det finna flertal mousserande rödvin systembolaget att välja mellan.

Finns det Italienskt mousserande rött vin?

Italien producerar rött mousserande vin så som Lambrusco, Brachetto d’Acqui och Mousserande Shiraz.

Vad är rött bubbel?

Rödvins bubbel är rödvin med bubblor eller kolsyrat rödvin. Vitt och rose är de vanligaste typerna av mousserade viner, så som Champagne och Prosecco. Men det finns även bubbligt rödvin att välja på.

Bör man testa rött bubbel?

Ja absolut! Rött mousserande vin är väldigt gott och väl värt att testa.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy