Dopff & Irion riesling (2173)

Smak:Smaken av Dopff & Irions riesling är framför allt frisk, torr och fruktig. Bland fruktsmakerna kan äpple, päron, citrus urskiljas samtidigt som en svag sötma från honung är närvarande. Kombinationen resulterar i ett ungdomligt vin som kan fungera som uppfriskande törstsläckare vid många olika tillfällen.

Framställning:Vinet är framställt av den lagringsbara druvan riesling. Vinerna från Dopff & Irion är framställs på ekologiskt vis och stora satsningar har gjort för att hela processen ska vara miljövänlig och för att kvalitetsnivån ska säkerställas.

Alsace:I Frankrikes nordöstra hörn ligger världskända Alsace som är hemort för detta vin. Området har vid olika tidpunkter tillhört Tyskland, men gick tillbaka till Frankrike år 1945. Den långsmala flaskan som detta vin serveras från är typisk för regionen och kallas Flûte. Majoriteten av vinerna från Alsace är vita, men även röda från pinot noir-druvan framställs här. Grannregionen för vinproducering ligger i Tyskland på andra sidan av Rhen. Alsacevinerna är traditionellt mindre söta i jämförelse då en viktig skillnad mellan tillverkningen i regionerna består i jäsningslängden.

Dopff & Irion:Denna anrika vinproducent är resultatet av en sammanslagning mellan två olika vinfamiljer som skedde efter andra världskriget. Producenten har flera gånger vunnit olika utmärkelser för kvaliteten på deras vin och vingårdar. Bland annat fick Dopff & Irion år 2002 ta emot den prestigefulla utmärkelsen ”Frankrikes bästa vingård”. Företaget har en lång tradition och hög erfarenhet bakom sig, vilket många anser märks tydligt på deras produkter. Många av dessa har tyskinspirerade namn som vittnar om områdets tidigare tillhörighet.

Frågor och svar:

Vilken smakprofil har Dopff & Irion riesling?

Vinet har en frisk, torr och fruktig smak med inslag av äpple, päron, citrus och en svag sötma från honung.

Vilken druva används för att framställa Dopff & Irion riesling?

Vinet är framställt av riesling-druvan.

Hur framställs vinerna från Dopff & Irion?

Vinerna framställs på ekologiskt vis och med stora satsningar för att hela processen ska vara miljövänlig och för att säkerställa hög kvalitet.

Varifrån kommer Dopff & Irion riesling?

Vinet kommer från Alsace i Frankrike.

Vad är Dopff & Irion för typ av vinproducent?

Dopff & Irion är en anrik vinproducent som har flera gånger vunnit utmärkelser för kvaliteten på deras vin och vingårdar. Företaget har en lång tradition och hög erfarenhet bakom sig.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.