Precis som vid andra investeringar handlar vininvestering i stort sett om utbud och efterfrågan. Utbudet är inte särskilt svårt att förstå sig på då antalet flaskor av en viss årgång endast kommer att gå nedåt. Efterfrågan är däremot svårare att förstå sig på och där handlar det om en rad olika faktorer som betyg från kritiker, ekonomi och spekulation. Det är därför viktigt att du är kunnig inom området och förstår dig på marknaden innan du lägger ut några större summor. Vill du prova på vininvestering är det några saker du bör tänka på innan du sätter igång:

  • Du kommer att behöva lägga ut stora summor pengar i början. Förvaring, försäkring och startkapital, för att inte tala om priset på vinflaskorna slutar tillsammans i en stor nota. De flesta auktioner kräver dessutom att du köper minst tre flaskor åt gången.
  • Du kommer att behöva vänta mellan 5 och 10 år innan du får någon utdelning. Lagring av vin är inte direkt någon snabb process.
  • Du behöver ordentliga lagringslokaler med säkrad temperatur för att undvika att vinet förstörs.

Att välja vilket vin du ska investera i kräver djupa kunskaper inom vinbranschen. Vinet ska självklart vara lagringsdugligt och efterfrågat och du måste kunna bevisa för en internationell marknad att vinet är äkta. Några av de mest eftertraktade vinerna idag är Bordeauxviner och Grand Cru Bourgogne. Dessa säljs i trälådor och du måste då köpa minst en trälåda åt gången. Köper du viner från andra områden måste du försäkra dig om att dessa kommer från väl ansedda vingårdar och att namnet är prestigefullt. Här får du sätta personliga preferenser åt sidan om du vill tjäna pengar.
Med dessa tips hoppas vi att du kan komma en liten bit på vägen i dina funderingar om investering i viner.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy