Sötsurt

Sötsurt är när vinet smakar både sött och syrligt på samma gång. Det kan ge en spännande smakupplevelse och passar bra till maträtter med både söta och sura inslag.

Frågor och svar om Sötsurt:

Vad betyder sötsurt i vin-sammanhang?

Sötsurt är en smakprofil som beskriver viner som har både sötma och syra i balans.

Vilka druvsorter passar bäst för sötsurt vin?

Druvsorter som passar bra för sötsurt vin inkluderar u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRieslingu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/gewurztraminer/u0022u003eGewürztraminer u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chenin-blanc/u0022u003eChenin Blancu003c/au003e.

Vilka maträtter passar bra med sötsurt vin?

Sötsurt vin passar bra med asiatiska maträtter som stir-fry, sötsur sås och sushi, men kan också fungera bra med starka ostar eller efterrätter som crème brûlée.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.