Persikor

Persikor i vin-sammanhang kan ge en fruktig och söt smak till vinet. Det är vanligt i vita viner och kan balansera syran och ge en mjukare känsla i munnen. Tänk på en solig sommardag och en saftig persika – det är ungefär vad du kan förvänta dig i ditt vin.

Frågor och svar om Persikor:

Vilka typer av viner kan ha persikosmak?

Persikosmak kan förekomma i både vita och roséviner.

Vilka druvsorter ger vanligtvis persikosmak i vin?

Druvsorter som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chardonnay/u0022u003eChardonnayu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/viognier/u0022u003eViognier u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/grenache/u0022u003eGrenache u003c/au003eär kända för att ge persikosmak i vin.

Vilka andra smaker kan persikosmak kombineras med i vin?

Persikosmak kan kombineras med andra fruktiga smaker som aprikos och nektarin, samt med smaker som honung och vanilj från fatlagring.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.