Mandariner

Mandariner i vin-sammanhang refererar till smaknoter av citrus, likt mandariner. Det kan ge en frisk och fruktig smak till vinet och är vanligt i vita viner från kalla klimat.

Frågor och svar om Mandariner:

Vad är mandariner i vin-sammanhang?

Mandariner i vin-sammanhang är en aromatisk beskrivning av smaken och doften av vinet som påminner om mandariner eller citrusfrukter.

Vilka typer av viner har ofta mandariner som smakoch doftkomponent?

Viner som ofta har mandariner som smakoch doftkomponent inkluderar vita viner som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRiesling u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chardonnay/u0022u003eChardonnay u003c/au003esamt roséviner.

Kan mandariner i vin-sammanhang också ha en besk smak?

Ja, mandariner i vin-sammanhang kan också ha en besk smak om de är övermogna eller om de används i höga koncentrationer i vinet.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.