Fänkål

Fänkål är en krydda som kan ge en härlig smak av anis och lakrits till vissa viner. Det kan vara en trevlig överraskning i vinet och passar särskilt bra med fisk- och skaldjursrätter.

Frågor och svar om Fänkål:

Vilka vintyper passar bra med fänkål?

Fänkål passar bäst med vita viner som har hög syra, som till exempel u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e eller u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRieslingu003c/au003e.

Hur kan man använda fänkål i vinprovning?

Fänkål kan användas som smakreferenspunkt vid vinprovning för att identifiera toner av anis eller lakrits i vinet.

Vilka maträtter med fänkål kan man servera med vin?

Maträtter med fänkål som grillad fisk eller räkor med fänkål och citron passar bra med vita viner som har hög syra och mineralitet.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.