Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image
Allt om Vin» vitt-vin» italien» venetien

»  prosecco

Vitt vin från Prosecco

En komplett och uppdaterad vinguide för Vita viner från Prosecco sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Proseccos vita vinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om vita viner från Prosecco i Venetien, Italien, som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Regionen erbjuder friska och aromatiska viner framställda av Glera-druvan, med toner av päron, citrus och blommiga inslag. Läs mer om Prosecco och upptäck länkar till dess ledande producenter på Vinjournalen.se – din guide till Venetiens vita viner.
Filter

Storlek

Pris

Alla Vita Viner från Prosecco

Redaktionens utvalda produkter

champagne ellner

Vita Viner från Prosecco

Prosecco är en av de mest populära vinerna från Italien och är känd för sin fruktiga smak och lätta kropp. Det är ett mousserande vin som tillverkas i regionen Veneto i norra Italien. Prosecco är gjort på druvan Glera och har en frisk och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, persikor och citrus. Det är ett perfekt vin att servera som aperitif eller till lättare rätter som sallader, skaldjur och fisk. Prosecco är också ett utmärkt val för att fira speciella tillfällen eller för att njuta av en avslappnad kväll med vänner. Det är ett prisvärt vin som passar de flesta smaker och tillfällen.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Prosecco

Frågor och Svar

Prosecco-viner är vita viner från regionen Veneto i norra Italien, tillverkade av druvan Glera.

Prosecco-viner har en fruktig och frisk smak med toner av gröna äpplen, päron och citron.

Prosecco-viner passar bra med lättare maträtter som sallader, skaldjur, fisk och ljust kött.

Prosecco-viner bör serveras vid en temperatur mellan 6-8 grader Celsius för att få fram dess friska smak.

Prosecco-viner bör drickas unga, vanligtvis inom ett till två år efter tillverkning.