Background image

Rött vin från Toscana

En komplett och uppdaterad vinguide för Röda viner från Toscana sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Toscanas rödvinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om rödviner från Toscanas berömda vingårdar som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Från Chianti Classico till Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano – vi är din självklara källa till inspiration, kunskap och tips. Fördjupa dig i spännande artiklar, få expertråd och upptäck länkar till Toscanas mest framstående vinproducenter och importörer. Oavsett om du är nybörjare eller passionerad vinkännare, hittar du allt du behöver här på Vinjournalen.se – din guide till Toscanas rödviners tidlösa charm!
Filter

Storlek

Pris

Alla Rödviner från Toscana
Produkten hittades inte

Vintips Rött Vin från olika regioner i toscana

Röda Viner från Toscana

Toscana, som ligger i centrala Italien, är känt för sin Chianti-vin och sina mjuka, fruktiga röda viner gjorda på druvan Sangiovese. Regionen är också hem till Super Tuscan-viner, som är en blandning av traditionella toskanska druvor och internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Toscana

Frågor och Svar

Sangiovese är den mest kända druvsorten som används för att producera rött vin i Toscana, men även andra druvsorter som Canaiolo och Colorino används också.

Chianti-området i Toscana är det mest kända området för rött vin, speciellt Chianti Classico.

Rött vin från Toscana bör serveras vid en temperatur på mellan 16 och 18 grader Celsius.

Rött vin från Toscana passar bra med många olika maträtter, men särskilt med rätter som innehåller tomatbaserade såser, grillat kött och pasta.

Det beror på vilket vin det handlar om och vilket år det producerades, men generellt sett kan rött vin från Toscana lagras i upp till 10-20 år eller mer.