Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image

Rött vin från Sardinien

En komplett och uppdaterad vinguide för Röda viner från Sardinien sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Sardiniens rödvinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om rödviner från Sardinien som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Regionen är känd för sina fylliga och fruktiga Cannonau-viner (Grenache), samt strukturerade Carignano del Sulcis. Fördjupa dig i Sardiniens vinodlingstradition och upptäck länkar till dess mest framstående producenter på Vinjournalen.se – din guide till Sardiniens rödviner.
Filter

Storlek

Pris

Alla Rödviner från Sardinien
Produkten hittades inte

Vintips Rött Vin från olika regioner i sardinien

Cannonau di Sardegna

Röda Viner från Sardinien

Sardinien är en italiensk ö i Medelhavet, där det produceras en mängd olika viner. Regionen har en lång vintradition och är känd för sina röda viner baserade på Cannonau-druvan. Andra viktiga druvsorter inkluderar Vermentino och Carignano.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Sardinien

Frågor och Svar

Cannonau är den vanligaste druvan för rött vin från Sardinien.

Rött vin från Sardinien har ofta smaker av mörka bär, kryddor och örter.

Rött vin från Sardinien passar bra med rätter som innehåller rött kött, vilt eller lagrad ost.

Rött vin från Sardinien bör serveras vid rumstemperatur eller något svalare, runt 16-18 grader Celsius.

Områden som Nuoro, Oliena och Alghero är kända för att producera rött vin i Sardinien.