Rosé vin från Tyskland

En komplett och uppdaterad vinguide för Tyska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Tyskland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Tyska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Tyska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Tyska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Tyskland

Roséviner från Tyskland

Tyskland producerar ett brett utbud av Roséviner, från lätta och uppfriskande till fylliga och komplexa. En av de mest kända tyska Rosévinerna är Spätburgunder rosé, som produceras i regionen Baden och har en frisk syra och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Andra populära tyska Roséviner inkluderar Portugieser rosé, som produceras i Rheinhessen-regionen och har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor, och Dornfelder rosé, som produceras i Pfalz-regionen och har en fyllig kropp och smaker av röda frukter och en antydan av mineralitet. Tyska Roséviner är en utmärkt matchning till grillat kött, lätta pastarätter och aptitretare.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Tyskland

Vanliga frågor om Rose Viner från Tyskland
 • Vilka regioner i Tyskland producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Tyskland produceras i Mosel, Rheingau, Pfalz, Nahe och Baden.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Tyskland?

  Några av de främsta druvsorterna för Rosévin i Tyskland är Spätburgunder (Pinot Noir).

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Tyskland?

  Det är svårt att fastställa det mest populära Rosévinet i Tyskland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Tyskland är Weissherbst.

 • Vilken typ av vin är Tyskland känt för?

  Tyskland producerar en mängd olika vita viner, med Riesling som det mest berömda, tillsammans med Silvaner och Pinot Gris.