Rosé viner Tavel

En komplett och uppdaterad Tavel vinguide för Rosé Tavel viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Tavel viner kommer från vinregionen Rhonedalen belägen i Frankrike. I vår vinguide om Rosé vin Tavel hittar du lätt utförligare information om Rosé Tavel viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Rosé Tavel viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé Tavel viner.

Filter

Filters

 

Alla Rosé viner från Tavel

Rosé Viner från Tavel

Rosévin från Tavel i Frankrike är en av de mest kända och uppskattade vinerna i världen. Detta vin är gjort på en blandning av druvor, inklusive Grenache, Cinsault och Syrah, och har en vacker rosa färg som är karakteristisk för Tavel-viner. Smaken är frisk och fruktig med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Tavel-viner är kända för sin höga kvalitet och är perfekta att njuta av på sommaren, antingen på egen hand eller tillsammans med lättare maträtter. Om du letar efter ett utsökt rosévin med en rik historia och en unik smakprofil, är Tavel-vinet definitivt värt att prova.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Tavel

Vanliga frågor om Rosé viner från Tavel
 • Vad är Tavel Rosé vin?

  Tavel Rosé vin är ett vin som produceras i Tavel, en kommun i södra Frankrike, och är känd för att vara en av de bästa rosévinerna i världen.

 • Vilka druvor används för att göra Tavel Rosé vin?

  Tavel Rosé vin görs huvudsakligen av Grenache, Cinsault, Syrah och Mourvèdre druvor.

 • Vilken mat passar bäst med Tavel Rosé vin?

  Tavel Rosé vin är en mångsidig dryck som passar bra med en mängd olika maträtter, inklusive fisk, skaldjur, kyckling, sallader och pasta.

 • Vilken är den bästa temperaturen att servera Tavel Rosé vin vid?

  Tavel Rosé vin bör serveras vid en temperatur mellan 8-10 grader Celsius för att bäst uppleva dess smaker och aromer.

 • Hur länge kan Tavel Rosé vin lagras?

  Tavel Rosé vin kan lagras i upp till 3-5 år, men det är bäst att dricka det inom de första två åren för att uppleva dess fruktiga och fräscha smaker på bästa sätt.