Rosé viner Côtes du Rhône

En komplett och uppdaterad Côtes du Rhône vinguide för Rosé Côtes du Rhône viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Côtes du Rhône viner kommer från vinregionen Rhonedalen belägen i Frankrike. I vår vinguide om Rosé vin Côtes du Rhône hittar du lätt utförligare information om Rosé Côtes du Rhône viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Rosé Côtes du Rhône viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé Côtes du Rhône viner.

Filter

Filters

 

Alla Rosé viner från Côtes du Rhône

Rosé Viner från Côtes du Rhône

Rosévin från Côtes du Rhône i Frankrike är en av de mest eftertraktade vinerna i världen. Detta vin är gjort av druvor som odlas i Rhônedalen, en region som är känd för sin rika jordmån och varma klimat. Rosévinet från Côtes du Rhône är en blandning av olika druvsorter, inklusive Grenache, Syrah och Mourvèdre. Detta ger vinet en unik smakprofil som är fruktig, frisk och lätt kryddig. Rosévinet från Côtes du Rhône är perfekt för sommardagar och passar utmärkt till lättare maträtter som sallader, grillat kött och fisk. Det är också en utmärkt aperitif och kan njutas av på egen hand. Om du letar efter ett lätt och friskt vin med en unik smakprofil, är Rosévin från Côtes du Rhône ett utmärkt val.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Côtes du Rhône

Vanliga frågor om Rosé viner från Côtes du Rhône
 • Vad är Rosé viner från Côtes du Rhône?

  Rosé viner från Côtes du Rhône är viner som är tillverkade av druvor från Rhônedalen i södra Frankrike och har en ljusrosa färg.

 • Vilka druvor används för att göra Rosé viner från Côtes du Rhône?

  De vanligaste druvorna som används för att göra Rosé viner från Côtes du Rhône är Grenache, Syrah och Mourvèdre.

 • Vilken mat passar bra med Rosé viner från Côtes du Rhône?

  Rosé viner från Côtes du Rhône passar bra med lättare mat som sallader, grillad fisk och skaldjur, men också med asiatiska rätter och kryddiga maträtter.

 • Vilken temperatur ska Rosé viner från Côtes du Rhône serveras vid?

  Rosé viner från Côtes du Rhône ska serveras vid en temperatur mellan 8-10 grader Celsius.

 • Hur länge kan Rosé viner från Côtes du Rhône lagras?

  Rosé viner från Côtes du Rhône är oftast gjorda för att drickas unga och fräscha, men vissa högkvalitativa viner kan lagras i upp till 2-3 år.