Mousserande vin från Spanien

En komplett och uppdaterad vinguide för Spanska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från Spanien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Spanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Spanska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Spanska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Alla Mousserande Viner från Spanien

Vintips Mousserande Vin från olika regioner i Spanien

Spanska mousserande viner

Spanien är känt för att producera en mängd högkvalitativa mousserande viner, med de mest populära stilarna från Cava-regionen. Spanska mousserande viner är vanligtvis lätta i kroppen och har smaker av citrus, grönt äpple och en antydan av blommiga toner. Några av de mest populära spanska mousserande vinerna inkluderar Freixenet Cordon Negro Brut, som har en ljus syra och smaker av grönt äpple och en antydan av mandel, och Gramona Imperial Gran Reserva Brut, som har en medelkropp och smaker av citrus och en antydan av brioche. Spanska mousserande viner passar bra till skaldjur, lätta pastarätter och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Spanien

Vanliga frågor om Mousserande Viner från Spanien
 • Vilka regioner i Spanien producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i Spanien produceras i Cava (Katalonien), Penedès (Katalonien), Rías Baixas (Galicien), Rueda (Kastilien och León) och Somontano (Aragonien).

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i Spanien?

  Några av de viktigaste druvarna för mousserande vin i Spanien är Cava och Macabeo.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i Spanien?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära mousserande vinet i Spanien är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära mousserande vinerna i Spanien är Cava.

 • Vilken typ av vin är Spanien känt för?

  Spanien är känt för sina djärva röda viner som Tempranillo och Garnacha samt uppfriskande vita viner som Albariño och Verdejo.