Skumbanan

Skumbanan i vin-sammanhang kan beskrivas som en söt smak av banan eller banankola som kan kännas som en mjuk och luftig skumkänsla i munnen. Denna smakprofil kan förekomma i söta viner som till exempel dessertviner och ibland även i mousserande viner, där den kan bidra till en söt och fruktig karaktär.

Frågor och svar om Skumbanan:

Vilka andra smaker kan förknippas med skumbanan i vinet?

Skumbanan kan ofta kompletteras med smaker som vanilj och kola, vilket kan ge en söt och krämig smakprofil i vinet.

Är smaken av skumbanan i vinet naturlig eller tillsatt?

Smaken av skumbanan i vinet är oftast tillsatt genom användning av konstgjorda smaker eller naturliga smakämnen som utvinns från riktiga bananer.

Vilka typer av viner passar bäst med smaken av skumbanan?

Vanligtvis passar söta viner som Moscato, Riesling och dessertviner som Port och Sherry bra med smaken av skumbanan på grund av deras höga sockerinnehåll och fruktiga smakprofil.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.