Paprika

Paprika i vin kan ge en kryddig och pepprig smak som kan vara en trevlig överraskning i vissa viner. Det kan också bidra till en mer fyllig och intensiv smakprofil.

Frågor och svar om Paprika:

Vad är paprika för smakprofil i vin-sammanhang?

Paprika ger en smak av pepprighet och kryddighet i vinet.

Vilka vintyper passar bäst med paprika?

Viner med hög syra och fruktighet, som till exempel u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e eller u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/cabernet-sauvignon/u0022u003eCabernet Sauvignonu003c/au003e, passar bra med paprika.

Kan paprika påverka färgen på vinet?

Ja, paprika kan ge en rödaktig ton till vinet om den används i tillräckligt stor mängd.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.