Choklad

Choklad och vin är som bästa vänner som kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Chokladens söta och krämiga smaker balanseras perfekt av vinets syra och tanniner, vilket skapar en smakupplevelse som är svår att motstå.

Frågor och svar om Choklad:

Kan man verkligen ha choklad i vin?

Ja, det finns viner som har smaker av choklad eller som passar bra till choklad.

Vilket vin passar bäst till mörk choklad?

Ett rött vin med hög tannin, som exempelvis en u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/cabernet-sauvignon/u0022u003eCabernet Sauvignonu003c/au003e eller en u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003eSyrahu003c/au003e, passar bra till mörk choklad.

Kan man ha vit choklad i vin?

Ja, det går att ha vit choklad i vin, men det är vanligare att använda mörk choklad då det ger en mer komplex smakprofil.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.