Charkuterier

Charkuterier är som en bästa vän till vinet! De kan balansera smaker och skapa en perfekt kombination. Tänk på en bit salami eller en skiva ost bredvid ditt glas rött vin – det är en match made in heaven!

Frågor och svar om Charkuterier:

Vilka typer av charkuterier passar bäst till rött vin?

Rökta eller kryddiga charkuterier som salami, chorizo eller serranoskinka passar bäst till rött vin.

Vilka charkuterier bör undvikas när man dricker vitt vin?

Charkuterier med hög fetthalt som till exempel rillette eller pâté bör undvikas när man dricker vitt vin eftersom fettet kan ta över smaken och göra vinet svårt att uppskatta.

Vilken typ av charkuterier kan man servera till mousserande vin?

Till mousserande vin kan man servera charkuterier som lufttorkad skinka (som Parma eller Serrano), salami, rökt lax, rökt kalkon eller paté. Dessa delikatesser kompletterar det friska och sprudlande vinet med sina olika smaker och texturer.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.