Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Mousserat

Mousserat är vin med bubblor i! Det kan vara allt från lätt och friskt till fylligt och krämigt. Perfekt för festliga tillfällen eller som uppfriskande aperitif. Champagne, prosecco och cava är exempel på mousserande viner.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Mousserande vin har kolsyra som bildas under jäsningen, medan stilla vin inte har kolsyra.

Vanligtvis används druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier för att göra mousserande vin.

Mousserande vin ska serveras vid en temperatur mellan 6-8 grader Celsius för att bäst uppleva dess smaker och aromer.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar

För att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse och förstå hur vi ska förbättra tjänsten använder vi kakor.