Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» nyheter

»  Vin av tofu – kan det vara nåt?

Vin av tofu – kan det vara nåt?

Två forskare National University i Singapore har de senaste tre månaderna arbetat med ett projekt för att göra det allra första vinet av tofu som beså av sojabönor. Intressant är att vinet både är gott, sötfruktigt och nyttigt å det innehåller både probiotika och naturliga antioxidanter. Bra för hjärta och hjärna samt motverkar cancer.

Den nya uppfinningen gäller förstås inte enbart viner utan även andra alkoholhaltiga drycker som kan tänkas framställas av soja/tofu.

Tidigare försökte man att komponera en virtuell cocktail som kommunicerar med dina smaklökar och sinnen medan du dricker den.

Det fruktiga tofuvinet som kallas för Sachi innehåller 8 procent alkohol och det tillverkas på 3 veckor.

På bilden syns professor Liu Shao Quan (hö) och hans doktorsstudent Chua Jian Yong (vä) som stolt provar sin uppfinning.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar