Vita viner från Savoie

En komplett och uppdaterad vinguide för Vitt vin från Savoie

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Savoie är en spännande vinregion i Frankrike. Vår vinguide om Vitt vin från Savoie hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Savoie viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Savoie Vita viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita viner från Savoie.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Savoie

Vita Viner från Savoie

Vinregionen Savoie ligger i de franska alperna och är en av de minsta vinregionerna i Frankrike. Regionen är känd för sin vita vin från druvsorten Jacquère, men producerar också andra vita viner från druvsorterna Altesse och Roussanne, samt röda viner från Mondeuse och Gamay.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Savoie

Vanliga frågor om Vita Viner från Savoie
  • Vilka druvor används för att göra Vitt vin från Savoie?

    Druvorna som används för att göra Vitt vin från Savoie inkluderar Jacquère, Altesse, Chasselas och Chardonnay.

  • Vad är Vitt vin från Savoie?

    Vitt vin från Savoie är en typ av vin som produceras i regionen Savoie i östra Frankrike.

  • Vilka smaker och aromer kan man förvänta sig från Vitt vin från Savoie?

    Vitt vin från Savoie har ofta en frisk och fruktig smak med toner av gröna äpplen, citrusfrukter och mineraler.

  • Vilka maträtter passar bra med Vitt vin från Savoie?

    Vitt vin från Savoie passar bra med fisk och skaldjur, särskilt rätter som är lätta och friska.

  • Hur serveras Vitt vin från Savoie?

    Vitt vin från Savoie serveras vanligtvis kallt, runt 8-10 grader Celsius, och bör drickas inom 2-3 år efter produktionen för att uppleva dess bästa smaker och aromer.