Mousserande vin från Ungern

En komplett och uppdaterad vinguide för Ungerska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från Ungern hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Ungerska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Ungerska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Ungerska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Vintips Mousserande Vin från olika regioner i Ungern

Mousserande viner från Ungern

Ungern producerar ett utbud av högkvalitativa mousserande viner, med de mest populära stilarna från regionerna Tokaj och Etyek-Buda. Ungerska mousserande viner är vanligtvis lätta och har smaker av grönt äpple, citrus och en antydan av mineralnoter. Några av de mest populära ungerska mousserande vinerna inkluderar Kreinbacher Extra Dry, som har en stark syra och smaker av grönt äpple och en antydan av blommiga noter, och Royal Tokaji Pezsgő, som har en medium kropp och smaker av citrus och en antydan av mineralnoter. Ungerska mousserande viner passar utmärkt till lättare pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Ungern

Vanliga frågor om Mousserande Viner från Ungern
 • Vilka regioner i Ungern producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i Ungern produceras i Tokaj och Eger.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i Ungern?

  Några av de viktigaste druvsorterna för mousserande vin i Ungern är Pezsgő och Furmint.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i Ungern?

  Det är svårt att avgöra det mest populära mousserande vinet i Ungern eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära mousserande vinerna i Ungern är Pezsgő.

 • Vilken typ av vin är Ungern känt för?

  Ungern producerar söta viner som Tokaji, liksom torra vita viner som Furmint och Hárslevelű, och röda viner som Kékfrankos och Kadarka.