Mousserande vin från Portugal

En komplett och uppdaterad vinguide för Portugisiska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från Portugal hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Portugisiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Portugisiska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Portugisiska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Vintips Mousserande Vin från olika regioner i Portugal

Portugisiska mousserande viner

Portugal producerar en variation av högkvalitativa mousserande viner, där de mest populära stilarna kommer från Bairrada och Vinho Verde regionerna. Portugisiska mousserande viner är vanligtvis lätta i kroppen och har smaker av grönt äpple, citrus och en antydan av mineraliska toner. Några av de mest populära portugisiska mousserande vinerna inkluderar Aveleda Vinho Verde Espumante, som har en ljus syra och smaker av grönt äpple och en antydan av blommiga toner, och Luís Pato Maria Gomes Bruto, som har en medium kropp och smaker av citrus och en antydan av mineraliska toner. Portugisiska mousserande viner passar utmärkt till lätta pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Portugal

Vanliga frågor om Mousserande Viner från Portugal
 • Vilka regioner i Portugal producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i Portugal produceras i Vinho Verde, Douro Valley, Dão, Bairrada och Alentejo.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i Portugal?

  Några av de viktigaste mousserande druvsorterna i Portugal är Espumante och Arinto.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i Portugal?

  Det är svårt att avgöra det mest populära mousserande vinet i Portugal eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära mousserande vinerna i Portugal är Espumante.

 • Vilken typ av vin är Portugal känt för?

  Portugal är känt för sitt förstärkta vin, Port, samt sina röda vinsblends som Douro och Alentejo, och uppfriskande vita viner som Vinho Verde.