Blodgrapefrukt

Blodgrapefrukt är en smak- och doftbeskrivning som används i vin-sammanhang. Det refererar till en syrlig och bitter smak som påminner om grapefrukt. Ofta har viner med denna karaktär också en citrus-liknande friskhet och kan passa bra som apertif eller till skaldjur och fiskrätter.

Frågor och svar om Blodgrapefrukt:

Vilken typ av vin passar bäst med Blodgrapefrukt?

u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blanc u003c/au003eär en vanlig druva som används för att producera viner som passar bra med Blodgrapefrukt.

Kan Blodgrapefrukt påverka smaken av vinet?

Ja, Blodgrapefrukt kan ge en bitter smak och en syrlig känsla i vinet.

Vilka andra smaker kan man förvänta sig i ett vin med Blodgrapefrukt?

Citrus, grapefrukt och en viss bitterhet är vanliga smaker som man kan förvänta sig i ett vin med Blodgrapefrukt.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.