
Hawke’s Bay är en vinregion på Nya Zeelands norra ön. Regionen är mest känd för sina röda viner gjorda på druvsorten Merlot, men producerar också viner gjorda på Cabernet Sauvignon, Syrah och Chardonnay. Hawke’s Bay har ett varmt och soligt klimat som är idealiskt för att odla druvor.
Några populära druvsorter som används för att göra rött vin från Hawke’s Bay, Nya Zeeland, inkluderar Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Pinot Noir.
Rött vin från Hawke’s Bay, Nya Zeeland, erbjuder ofta smaker av mörka bär, plommon, kryddor och ibland inslag av choklad eller tobak.
Rött vin från Hawke’s Bay, Nya Zeeland, kompletterar väl rätter som grillat kött, vilt, lam, svamp och hårdare ostar.
Rött vin från Hawke’s Bay, Nya Zeeland, serveras bäst vid en temperatur mellan 16-18°C för att framhäva dess aromer och smaker.
Några välkända vingårdar och producenter av rött vin i Hawke’s Bay, Nya Zeeland, inkluderar Craggy Range, Mission Estate och Elephant Hill.