Rosé vin från Sydafrika

En komplett och uppdaterad vinguide för Sydafrikanska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Sydafrika hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Sydafrikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Sydafrikanska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Sydafrikanska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Sydafrika

Roséviner från Sydafrika

Sydafrika producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från Pinotage- och Shiraz-druvorna. Sydafrikanska roséviner är vanligtvis mediumfylliga och har smaker av röda frukter, körsbär och en antydan av kryddor. Några av de mest populära sydafrikanska rosévinerna inkluderar Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé, som har en ljus syra och smaker av röda frukter och en antydan av citrus, och Graham Beck Brut Rosé, som har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Sydafrikanska roséviner är en bra matchning till lätta pastarätter, skaldjur och aptitretare.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Sydafrika

Vanliga frågor om Rose Viner från Sydafrika
 • Vilka regioner i Sydafrika producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Sydafrika produceras i Western Cape, Stellenbosch, Paarl och Franschhoek.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Sydafrika?

  Några av de viktigaste Rosé druvsorterna i Sydafrika är Pinotage, Cinsault, Shiraz, Grenache och Mourvèdre.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Sydafrika?

  Det är svårt att avgöra det mest populära Rosévinet i Sydafrika eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Sydafrika är Rosé från Stellenbosch.

 • Vilken typ av vin är Sydafrika känt för?

  Sydafrika producerar en rad viner inklusive röda som Pinotage och Cabernet Sauvignon och vita som Chenin Blanc och Sauvignon Blanc.