Rosé vin från Georgien

En komplett och uppdaterad vinguide för Georgiska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Georgien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Georgiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Georgiska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Georgiska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Roséviner från Georgien

Georgien producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Saperavi och Tavkveri. Georgiska roséviner är vanligtvis medelstora och har smaker av röda frukter, tranbär, granatäpple och en antydan av kryddor. Några av de mest populära georgiska rosévinerna inkluderar Kindzmarauli Marani Saperavi Rosé, som har en ljus syra och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor, och Shumi Tsinandali Rosé, som har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Georgiska roséviner är en utmärkt matchning till grillat kött, kryddiga rätter och charkuterier.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Georgien

Vanliga frågor om Rose Viner från Georgien
 • Vilka regioner i Georgien producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Georgien produceras i Kakheti, Kartli, Imereti och Racha-Lechkhumi.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Georgien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Georgien är Saperavi, Tavkveri, Ojaleshi och Chkhaveri.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Georgien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rosévinet i Georgien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rosévinerna i Georgien är Rosé Tsolikouri.

 • Vilken typ av vin är Georgien känt för?

  Georgien är känt för sina traditionella qvevri-viner, tillverkade i lerkärl, där lokala druvsorter som Saperavi och Rkatsiteli är populära.