Rosé viner Languedoc

En komplett och uppdaterad Languedoc vinguide för Rosé Languedoc viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Languedoc viner kommer från vinregionen Languedoc-Roussillon belägen i Frankrike. I vår vinguide om Rosé vin Languedoc hittar du lätt utförligare information om Rosé Languedoc viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Rosé Languedoc viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé Languedoc viner.

Filter

Filters

 

Alla Rosé viner från Languedoc

Rosé Viner från Languedoc

Rosévin från Languedoc i Frankrike är en av de mest eftertraktade vinerna i världen. Detta vin är känt för sin ljusa rosa färg och sin fruktiga smak. Det är gjort av druvor som odlas i regionen Languedoc, som är känd för sin varma och soliga klimat. Druvorna som används för att göra detta vin är oftast Grenache, Cinsault och Syrah. Rosévin från Languedoc är en perfekt följeslagare till sommarmaten, särskilt fisk och skaldjur. Det är också en utmärkt aperitifvin som kan njutas av på egen hand. Detta vin är en av de mest prisvärda vinerna på marknaden och är en favorit bland vinälskare över hela världen.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Languedoc

Vanliga frågor om Rosé viner från Languedoc
 • Vad är Rosé vin från Languedoc?

  Rosé vin från Languedoc är ett vin som är tillverkat av röda druvor, men som har en kortare kontakt med druvskalen vilket ger vinet dess rosa färg.

 • Vilka druvor används för att göra Rosé vin från Languedoc?

  Vanligtvis används druvsorterna Grenache, Syrah och Cinsault för att göra Rosé vin från Languedoc.

 • Vilken mat passar bra med Rosé vin från Languedoc?

  Rosé vin från Languedoc passar bra med lättare maträtter som sallader, fisk och skaldjur, men även med grillat kött och grönsaker.

 • Vilken temperatur ska Rosé vin från Languedoc serveras vid?

  Rosé vin från Languedoc ska serveras vid en temperatur mellan 8-10 grader Celsius.

 • Hur länge kan man lagra Rosé vin från Languedoc?

  Rosé vin från Languedoc är oftast gjort för att drickas ungt och friskt, men vissa högkvalitativa viner kan lagras upp till 2-3 år.