Mousserande viner Franciacorta

En komplett och uppdaterad Franciacorta vinguide för Mousserande Franciacorta viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Franciacorta viner kommer från vinregionen Lombardiet belägen i Italien. I vår vinguide om Bubbel vin Franciacorta hittar du lätt utförligare information om Mousserande Franciacorta viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Mousserande Franciacorta viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Mousserande Franciacorta viner.

Filter

Filters

 

Mousserande Viner från Franciacorta

Mousserande vin från Franciacorta i Italien är en av de mest spännande och eleganta vinerna i världen. Detta vin är gjort på samma sätt som Champagne, men med en unik italiensk twist. Franciacorta-vinerna är gjorda av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Blanc-druvor, som odlas i de kulliga områdena runt sjön Iseo i Lombardiet. Vinerna är kända för sin friskhet, elegans och komplexitet, med en fin bubblighet och en lång, frisk finish. Franciacorta-vinerna är perfekta för att fira speciella tillfällen eller för att njuta av som en aperitif. De är också utmärkta följeslagare till fisk- och skaldjursrätter, pasta och risotto. Om du vill uppleva en av de mest spännande mousserande vinerna i världen, så är Franciacorta-vinerna definitivt värda att prova.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Franciacorta

Vanliga frågor om Mousserande viner från Franciacorta
 • Vad är Franciacorta?

  Franciacorta är en region i norra Italien som är känd för att producera mousserande viner av hög kvalitet.

 • Vilka druvor används för att göra mousserande viner från Franciacorta?

  De vanligaste druvorna som används för att göra mousserande viner från Franciacorta är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Blanc.

 • Hur tillverkas mousserande viner från Franciacorta?

  Mousserande viner från Franciacorta tillverkas enligt den traditionella metoden, där vinet genomgår en andra jäsning i flaskan för att skapa kolsyra.

 • Vilken är den bästa temperaturen att servera mousserande viner från Franciacorta vid?

  Mousserande viner från Franciacorta bör serveras vid en temperatur mellan 6-8 grader Celsius för att uppnå den bästa smaken och aromen.

 • Vilka maträtter passar bra med mousserande viner från Franciacorta?

  Mousserande viner från Franciacorta passar bra med en mängd olika maträtter, inklusive skaldjur, fisk, kyckling och lättare rätter som sallader och förrätter.