Mousserande vin från Argentina

En komplett och uppdaterad vinguide för Argentinska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från Argentina hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Argentinska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Argentinska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Argentinska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Vintips Mousserande Vin från olika regioner i Argentina

Mousserande viner från Argentina

Argentina producerar ett brett utbud av högkvalitativa mousserande viner, där de mest populära stilarna kommer från regionerna Mendoza och San Juan. Argentinska mousserande viner är vanligtvis lätta i kroppen och har smaker av grönt äpple, citrus och en antydan av mineraliska toner. Några av de mest populära mousserande vinerna från Argentina inkluderar Norton Cosecha Especial Brut, som har en hög syra och smaker av grönt äpple och en antydan av blommiga toner, och Zuccardi Blanc de Blancs, som har en medium kropp och smaker av citrus och en antydan av mineraliska toner. Argentinska mousserande viner passar utmärkt till lätta pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Argentina

Vanliga frågor om Mousserande Viner från Argentina
 • Vilka regioner i Argentina producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i Argentina produceras i Mendoza och Salta.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i Argentina?

  Några av de vanligaste druvsorterna för mousserande vin i Argentina är Espumante och Torrontés.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i Argentina?

  Det är svårt att bestämma det mest populära mousserande vinet i Argentina eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära mousserande vinerna i Argentina är de som görs med Charmat-metoden och inkluderar de som görs av Torrontés och Pinot Noir-druvor.

 • Vilken typ av vin är Argentina känt för?

  Argentina producerar huvudsakligen Malbec, som är känt för sin rika och fylliga smak, liksom Cabernet Sauvignon och Torrontés.