Lime

Lime är en citrusfrukt som kan ge en frisk och syrlig smak till vissa viner. Det kan användas för att balansera ut sötma eller för att ge en friskare känsla till viner som annars kan kännas tunga eller tröga.

Frågor och svar om Lime:

Vad är en lime i vin-sammanhang?

En lime är en citrusfrukt som ibland används som smaksättare i vissa typer av vin, särskilt vita viner.

Vilka typer av viner passar bra med lime?

Lime passar särskilt bra med torra vita viner, såsom Sauvignon Blanc och Riesling, men kan också användas i vissa cocktails och drinkar.

Hur kan man använda lime i vin?

Lime kan användas på olika sätt i vin, till exempel genom att pressa saften från en lime i vinet för att ge det en frisk och syrlig smak, eller genom att lägga till limezest för att ge vinet en subtil citruston.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy