Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image

Dessert vin från Rhonedalen

En komplett och uppdaterad vinguide för Söta viner från Rhonedalen sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Rhonedalens dessertvinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om dessertviner från Rhonedalen i Frankrike som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Regionen erbjuder söta och fylliga viner framställda av Muscat och Grenache, med inslag av honung, torkad frukt och kryddor. Läs mer om Rhonedalens dessertviner och upptäck länkar till dess ledande producenter på Vinjournalen.se – din guide till Rhonedalens dessertviner.
Filter

Storlek

00

Pris

00
Alla Dessertviner från Rhonedalen

Redaktionens utvalda produkter

Mousserande Vin
Artikel: 796001
Champagne Charles Ellner 2016
349:-
Många betyg
Champagne Charles Ellner från www.vinjournalen.se
VOLYM
750 ml
ALKOHOL
12 %
DRUVOR
N/A
SORTIMENT
Fasta Sortimentet
PRODUCENT
Charles Ellner
MAT SOM PASSAR
aperitif
aperitif
fisk
fisk
grönsaker
grönsaker
champagne ellner

Sota Viner från Rhonedalen

Rhônedalen är en av de största vinregionerna i Frankrike och ligger vid floden Rhône i sydöstra delen av landet. Regionen kan delas in i två områden; nörd och söder om staden Lyon. Nörrområdet är mest känt för sina räda viner gjorda av Syrah, medan söderområdet är mest känt för sina vita viner av Roussanne och Marsanne. Totalt producerar Rhônedalen en mängd olika vinstilar, inklusive mousserande vin, röda viner, vita viner och röda dessertviner.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Rhonedalen

Frågor och Svar

De vanligaste druvsorterna som används för att göra dessertvin i Rhônedalen är Muscat Blanc à Petits Grains och Grenache Noir.

Dessertvin från Rhônedalen har ofta intensiva och komplexa aromer av torkade frukter, honung, kryddor och blommor, med en söt och rik smakprofil.

Några av de kända appellationerna för dessertvin i Rhônedalen inkluderar Muscat de Beaumes-de-Venise, Rasteau Vin Doux Naturel och Condrieu.

Dessertvin från Rhônedalen bör serveras svalt, vid en temperatur mellan 8-10°C för att bevara dess aromer och balans.

Dessertvin från Rhônedalen är utmärkt att njuta av på egen hand som en avslutning på en måltid eller tillsammans med desserter som krämiga pannacotta, fruktiga tartar eller ostbrickor med mogna ostar.

För att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse och förstå hur vi ska förbättra tjänsten använder vi kakor.