Perdeberg Pinotage

Poppis-Pinotage – Zebravinet


Höstig kantarellpaj med Roquefortost Skogens guld, de gula kantarellerna, är …


Höstig kantarellpaj med Roquefortost Skogens guld, de gula kantarellerna, är nog förmodligen vår allra populäraste matsvamp och det är dessutom en säker svamp att plocka för det går nästan inte …

Läs artikeln »

502

3 Amigos och 10 spanska piroger!


Ikväll dukar vi upp med 3 Amigos, ett gott och …


Ikväll dukar vi upp med 3 Amigos, ett gott och prisvärt rödvin och några lätta piroger från soliga Spanien. De är fyllda med grönsaker och kyckling och serveras med en …

Läs artikeln »

496

Mums! Kyckling, honung, kastanjer och Pinot Noir


Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en …


Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en härligt rostad och krispig kyckling med en söt ton av honung och känn hur doften av vitlök sprider sig i …

Läs artikeln »

487

Urgoda padrones, råstekt potatis & veganvänligt vin


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g …


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g med padrones, eller piementos de padron,  dessa gröna små paprikor? Vad man egentligen ska ha de till? Dessa små paprikor är …

Läs artikeln »

485

Laga mat med vin – det blir godare!


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så …


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så blir det godare. Det finns faktiskt maträtter som traditionellt kräver en skvätt av vinet som till exempel vinbräserad kyckling, coq …

Läs artikeln »

478

TGIF! Krämiga marockanska lammbullar & en fyllig Sangiovese


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som …


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som citron, ingefära och nymald kanel och kardemumma, massor med örter, rostade pinjenötter, fetaost och tahini – i den här rätten …

Läs artikeln »

457

En croûte! Kastanjer, blåmögelost & en ljuvlig Sauvignon Blanc


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med …


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med vilt och mustiga köttgrytor. Men vi ska göra en paj av kastanjer, spenat och blåmögelost förpackad i frasig smördeg eller …

Läs artikeln »

442

Grillad Bistecca alla Fiorentina & Valpolicella


Vädret är fortfarande ganska bra och vi tänkte grilla för …


Vädret är fortfarande ganska bra och vi tänkte grilla för att säga hejdå till sommaren! Bistecca Fiorentina, italienarnas egna T-bone steak ett en mycket traditionellt florentinsk kötträtt som varje italiensk …

Läs artikeln »

vegsås

Mustig vegetarisk Bolognese och magiska Le Monde!


Till en vegetarisk Bolognese kan vi inte låta bli att …


Till en vegetarisk Bolognese kan vi inte låta bli att öppna en flaska Le Monde Refosco. Vad skulle skulle passa bättre till en mustig och riktigt kryddrik och saftig vegetarisk …

Läs artikeln »

Eldat höstlamm

Eldat höstlamm med betor och två röda vintips


På Vinjournalen.se gillar vi entusiastiska matentreprenörer som har de där …


På Vinjournalen.se gillar vi entusiastiska matentreprenörer som har de där fräscha och bra  produkterna som man bara vill ha när man lagar mat, smarta redskap, bra kokböcker och praktiska köksmaskiner. …

Läs artikeln »

409

Ljummen laxsallad med en smakrik Torrontés


Vad sägs om en ljummen laxsallad med allehanda grönsaker och …


Vad sägs om en ljummen laxsallad med allehanda grönsaker och en asiatisk touch med en doft av sesam. Till det serverar vi ett riktigt fint fiskvin, en Torrontés som är …

Läs artikeln »

404

Fräsig laxtartar & ett stilfullt Loire-vin


Vi dukar upp en fantastisk fräsch laxtartar som ser mycket …


Vi dukar upp en fantastisk fräsch laxtartar som ser mycket exklusiv ut, men vår hemlis är förstås att den faktiskt ganska enkel att göra. En elegant prägel på hela rätten …

Läs artikeln »

378

Krämig kyckling med en torr Soave


Underbart när köket fylls med doften av vitlök, olivolja, parmesan. …


Underbart när köket fylls med doften av vitlök, olivolja, parmesan. Här är en lyxig kyckling för vardagsmiddagen i en fantastisk italiensk smakkombination – snabbt och enkelt. Krämig kyckling, mysiga italienska …

Läs artikeln »

Jovanfront

I mitt kök: Laga Jovan Radomirs läckra kalvgryta med okra


Med rötterna på Balkan med fötterna i Sverige – så …


Med rötterna på Balkan med fötterna i Sverige – så kan man beskriva programledaren Jovan Radomir som vi ska prata och laga mat tillsammans  med. Just idag lanserar han sin …

Läs artikeln »

361

Japansk soulfood: Friterad Kakiage och en god Riesling


Kakiage. Billig mat som äts med tempurasås. Vi skrev i …


Kakiage. Billig mat som äts med tempurasås. Vi skrev i veckan om att Riesling passar så bra med asiatisk mat, så vi tänkte demonstrera och prova en läcker Riesling tillsammans …

Läs artikeln »