asiatisk flicka äter med innar

Att para mat och vin i Asien


I Asien till skillnad från Europa och egentligen hela västerlandet, …


I Asien till skillnad från Europa och egentligen hela västerlandet, så parar man helst inte som vi gärna gör, maträtter med olika passande viner. Här skriver reportage, gör videos och …

Läs artikeln »

Fransk Blanquette de Veau och en Chardonnay


En läcker Jura Chardonnay och en äkta fransk kalvgryta och …


En läcker Jura Chardonnay och en äkta fransk kalvgryta och där man lagar allt efterhand, ångar av och håller varmt. Till slut kombinerar man allt i en gryta. Vi serverar …

Läs artikeln »

Ola sitter vid ett restaurangbord

’Sturehofskocken’ Ola Stålnacke lagar piggvar


Matintresserade som är på hugget följer säkert redan ’@Sturehofskocken’ köksmästare …


Matintresserade som är på hugget följer säkert redan ’@Sturehofskocken’ köksmästare Ola Stålnacke på Instagram där han har tusentals följare. Bilderna på de läckra rätterna fotograferar han själv med sin mobil. …

Läs artikeln »

spanska piroger med 2 såser

3 Amigos med friterade spanska piroger


Heja Sverige! Men vi tror också mycket på Spaniens låt, …


Heja Sverige! Men vi tror också mycket på Spaniens låt, La Venda, som tuff konkurrent i årets Melodifestival och ska man hänga med i deltävlingar, så kanske man ska ladda …

Läs artikeln »

Indiska fiskbollar, fräscht vitt och 20 förkläden lottas ut!


Vad sägs om dessa goda indiska fiskbollar? Kan serveras till …


Vad sägs om dessa goda indiska fiskbollar? Kan serveras till currydressing med ris eller grönt ärtmos och sallad. Här behövs ett vin som trivs med lite kryddad mat och som …

Läs artikeln »

Visst kan man laga mat med cider!


I Sverige är vi dåliga på att dricka cider, än …


I Sverige är vi dåliga på att dricka cider, än mindre att laga mat med cider. Men i många andra länder är cidern populär både på vintern som varm, kryddad …

Läs artikeln »

Matt lagar läcker vinkokt fettuccini!


Idag lagar Matthew fettuccini! I november presenterade vi vår trevliga …


Idag lagar Matthew fettuccini! I november presenterade vi vår trevliga och den hållbart engagerade kocken från Monterey, Matthew Beaudin, chefskock på Monterey Bay Aquarium  och en kock som vunnit så …

Läs artikeln »

Sashimi med krispiga Four Cousins!


Sashimi! Japanska fiskrätter kan man göra mycket gott av och …


Sashimi! Japanska fiskrätter kan man göra mycket gott av och du kan som här exempelvis som här ta tonfisk och äta den rå om du frusit ner den ordentligt till …

Läs artikeln »

Saftig japansk hamburgare med Sangiovese


Japansk hamburgare och en Sangiovese? I princip en stor burgare …


Japansk hamburgare och en Sangiovese? I princip en stor burgare kött på en liten burgare av kött och lite sallad för att få en färgnyans på det hela.  I Japan …

Läs artikeln »

Tareq Taylors Chili con Pollo & Pinot Noir


Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst!  Vi återknyter …


Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst!  Vi återknyter till gårdagens intervju med krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor och idag pratar vi mat.  Tareqs nya kokbok,  Mat på en …

Läs artikeln »

Möt Tareq Taylor – vinn hans förkläde!


Häng med oss under två spännande dagar tillsammans med Tareq …


Häng med oss under två spännande dagar tillsammans med Tareq Taylor. Idag pratar vi om hans nya projekt och du har chans att vinna hans fina förkläde ur Hemtex-kollektionen. Imorgon …

Läs artikeln »

GW:s Vita till kyckling med ostfyllning


Nu kommer GW:s Vita! Det var i våras som den …


Nu kommer GW:s Vita! Det var i våras som den tv-populäre kriminologen och författaren Leif GW Persson lanserade sitt röda portugisiska vin på flaska, GW:s Röda.  Det blev en sådan succé att …

Läs artikeln »

Vinjournalens Filet Mignon med en läcker Syrah!


Vad sägs om Filet Mignon och ett säkert vintips till …


Vad sägs om Filet Mignon och ett säkert vintips till finmiddagen den 2:a advent? Driefontein Syrah, 2015 | SB 2068 | Sydafrika, Stellenbosch | 199 kr Läckra Driefontein Syrah lanserades på Systemet nu …

Läs artikeln »

Matthews Rabbit Cassoulet med Pinot Noir


Vi kör en Rabbit Cassoulet av Matthew Beaudin. I går …


Vi kör en Rabbit Cassoulet av Matthew Beaudin. I går presenterade vi veckans kock, Matthew Beaudin, från Monterey. Vi bad honom också om att komponera en annorlunda höstig gryta inför …

Läs artikeln »

Hållbart med kocken Matthew Beaudin i Monterey


Nu pratar vi hållbart! Denna vecka och närmare bestämt på …


Nu pratar vi hållbart! Denna vecka och närmare bestämt på torsdag den 22 november firar man Thanksgiving i USA och kanske en av de viktigaste familjehögtiderna i Nordamerika. Det gör …

Läs artikeln »