Lill-lördag! Korianderdressad flankstek & ett Pinot Noir tips!

Flankstek är en snabbt grillad köttbit. Det går utmärkt att steka köttbiten hel och den ska alltid trancheras, alltså skäras, mot muskelfibrerna, så att den inte blir seg. Grillad kött kräver ett gott rödvin. Vi serverar en riktigt läcker och prisvärd Pinot Noir från Monterey i Kalifornien.

District 7 Pinot Noir

Monterey County Kalifornien | Art.nr 6578 | Druva: 100% Pinot Noir | 125 kr

Denna kritikerrosade Pinot Noir ger dig mycket vin för pengarna. Det är en kalifornisk druvtypisk och kaxig Pinot Noir som innehåller många ljuvliga smaker och med en fin arom av söta jordgubbar och solmogna körsbär med livfulla toner som sandelträ, pigg örtighet och inslag av kaffe och pomerans. Medelfyllig och balanserad Pinot Noir som har det bästa av den nya världens kraft och elegans och med en lång och rostad, kompakt fatkaraktär samt utmärkt eftersmak. Kort sagt, ett prisvärt och snyggt vin från en av de ledande vingårdarna i Monterey, Scheid Family Wines.

Detta vin har vunnit både internationella priser och utmärkelser och fått topprecensioner världen över och i Sverige. Passar nästan tillsammans med all mat, inte enbart med grillade kötträtter utan fungerar också mycket fint med en bit lax, till fina osten eller bara som ”snackvin” när andan faller på.

Omdöme: Stilfull Pinot Noir av klass. Riktigt bra!

 

Grillad flankstek med korianderdressing

  • c:a 1 kg flankstek
  • rapsolja för pensling
  • salt, grovt malen grön och rosépeppar

Korianderdressing

Om du tycker om koriander så kommer du att älska denna dressing. Och gör du inte det, så kan du ersätta den med en röd chilifrukt.

  • en färsk korianderplanta i kruka (eller en hel hackad chilifrukt)
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ dl sesamfrön

Ta ut köttet någon timme innan du lagar maten så att det är rumstempererat. Att grilla köttet går fort, så börja med dressingen.

Finhacka den färska koriandern, löken och vitlöken. 

Blanda nu ihop alla ingredienser.  Ställ undan.

Pensla köttbiten på båda sidorna, salta och peppra.

Grilla köttet 2-4 minuter på varje sida, lite beroende på hur rött du vill ha det.

Lägg köttet att vila på lite smörgåspapper innan du skär upp det tvärsöver.

Servera med pommes eller en rotfruktsgratäng. Strö lite persilja över.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •