Lär dig om vinproduktion i området Brunello di Montalcino
Marken i sig måste prepareras noggrant. De flesta vinrankorna behöver näringsfattiga jordar, men bara på ytan. Detta uppmuntrar vinrankornas rätter att gräva sig djupare ner i marken i jakt på de näringsämnen som behövs för att kunna framställa bra årgångar av Brunello di Montalcino-viner.
Det finns många fantastiska årgångar av Brunello di Montalcino-viner:
- 1888 anses vara en av de första riktigt fantastiska årgångarna.
- 1961 var ett femstjärnigt år.
- 2009 var ett femstjärnigt år.
Vinrankorna måste bli omhändertagna hela den långa sommaren av några av de skickligaste bönderna i världen. Rankorna måste trimmas, lövverket klippas tillbaka, så att druvorna får så mycket solljus som möjligt, och druvorna måste skördas i precis rätt tid. Sedan måste vinmästaren avgöra den perfekta jäsningstiden och temperaturen.
När vinerna väl har jäst placeras de i tankar för att lagras i minst två år och flyttas sedan över till nya ekfat i minst två år till, för att fullgöra lagringsprocessen. Riserva-viner lagras i minst fem år. För att ytterligare försäkra sig om en lyckad årgång av Brunello di Montalcino-vin, lagras de på flaskor i 4 till 6 månader innan de är redo att säljas. Det här är vad som krävs för att tillverka viner av toppklass, men det viktigaste är att ha vinrankor av högsta möjliga kvalitet.
Frågor och svar:
Vilken typ av jord behöver vinrankorna i Brunello di Montalcino-området?
Vilka årgångar av Brunello di Montalcino-viner anses vara fantastiska?
Vilka åtgärder måste tas under sommaren för att ta hand om vinrankorna?
Hur länge lagras Brunello di Montalcino-viner?
Hur länge lagras Brunello di Montalcino-viner på flaskor innan de är redo att säljas?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Brunello di Montalcino
- Söta viner från Italien
- Röda viner från Italien
- Vita viner från Italien
- Rosé viner från Italien
Vinjournalen.se Tips
Faktaruta
Relaterade inlägg
Inget hittades