Hem » Vin Tips » Ingenting går upp mot en uppfriskande vitvinsbål

Ingenting går upp mot en uppfriskande vitvinsbål

Tricket med att göra en god vinbål på vitt vin är att välja frukter som är i säsong och som matchar vinets smaker. De flesta vita viner passar bra ihop med citrusfrukter, eftersom deras krispiga syra kompletterar vita viner.

Populära frukter att använda i vitvinsbål:

  • Citroner
  • Limefrukter
  • Hallon

De är de populäraste frukterna, men det går lika bra att välja de frukter som finns tillgängliga eller helt enkelt de man tycker bäst om. Man kan söta bålen med några matskedar socker, men oftast ger frukterna tillräckligt med sötma.

För att göra en bål med vitt vin, skär frukterna i lagom stora bitar, lägg dem i en karaff fylld av ett gott vitt vin och sätt in den i kylen i minst två timmar, gärna längre. Servera i ett högt glas med isbitar, med kolsyrat vatten eller sockerdricka för extra bubbel.

Frågor och svar:

Vilka frukter passar bra ihop med vita viner i en vinbål?

Citrusfrukter som citroner och limefrukter, samt hallon.

Behöver man söta bålen med socker när man gör en vitvinsbål?

Det är inte nödvändigt eftersom frukterna oftast ger tillräckligt med sötma.

Hur länge bör man låta frukterna ligga i vinet innan servering?

Minst två timmar, gärna längre, i kylen.

Vad kan man tillsätta för extra bubbel i bålen?

Kolsyrat vatten eller sockerdricka.

Kan man använda andra frukter än de som nämns i receptet?

Ja, det går lika bra att välja de frukter som finns tillgängliga eller helt enkelt de man tycker bäst om.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.