Hem » Vin & Mat » Galen i oliver?

Galen i oliver?

Med ett gott glas rött från Piedmonte till sätter du guldkant på vardagen och på en kvart fixar du ihop en riktigt god och stark olivpasta.

Pasta à la Méditerranée

  • hacka 2 vitlökar
  • 1 burk svart (eller grön) olivtapenad
  • kärna ur 1,5 dl svarta (eller gröna) oliver och strimla dessa
  • ta 6-7 soltorkade tomater och skär i små bitar
  • krydda efter behag med chili, torkad rödpeppar, torkad basilika.
  • blanda ihop allt tillsammans med en dl olivolja och blanda i den färdiga pastan. Spä ytterligare med lite olivolja om det blir ”torrt” . Riv ordentligt med Pecorino ost och servera till.

Vintipset: Briccotondo 2014 art nr 2773, 85 kr
Letar du efter ett gott och okomplicerat vardagsvin till bra pris? Prova fruktiga Briccotondo från storproducenten Fontanafredda i Priemonte. En trevlig röd vardagsitalienare kryddig smak av druvan Barbera och med inslag av fat, mörka körsbär, örter och söta choklad- och vaniljtoner. Briccotondo har en bra fyllighet, det är ett lättsamt och mycket välgjort vin samtidigt matvänligt och passar det mesta, från pizzan och pastan till mer köttigare rätter.
Fontanafredda har rönt en hel del uppmärksamhet för sina viner de sista åren och kvaliteten på deras viner imponerar och är ett av de större vinhusen i Piemonte och man utvecklar kontinuerligt spännande nya viner.

Frågor och svar:

Vad är receptet på olivpastan?

Ingredienserna inkluderar vitlök, olivtapenad, svarta oliver, soltorkade tomater och kryddor. Allt blandas med olivolja och serveras med pasta och Pecorino ost.

Hur lång tid tar det att göra olivpastan?

Det tar bara 15 minuter att göra olivpastan.

Vilket vin rekommenderas till olivpastan?

Briccotondo 2014 från Fontanafredda i Piemonte rekommenderas till olivpastan.

Vad är smaken av Briccotondo 2014?

Briccotondo 2014 har en kryddig smak av Barbera-druvan med inslag av fat, mörka körsbär, örter och söta choklad- och vaniljtoner.

Vilken typ av rätter passar Briccotondo 2014 till?

Briccotondo 2014 passar till det mesta, från pizza och pasta till mer köttiga rätter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.